T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Şehit Serhat Genç İlkokulu

ORMAN HAFTASI

21 Mart Dünya Ormancılık Günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Himayelerinde Kutlandı

21 Mart 2018 tarihinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ nde düzenlenen törene; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, Milletvekilleri, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Harun Tüfekci, Müsteşar Yardımcılarımız Ali Rıza Diniz, Hüseyin Dinçer, Cemal Nogay, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey, Bakanlığımıza Bağlı Genel Müdürler, Belediye Başkanları, il protokolü, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarında; ”21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su, 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününüzü şimdiden tebrik ediyorum. Kıyametin kopacağını bilsek dahi elimizdeki fidanı dikmeyi tavsiye eden bir Peygamberin ümmeti olarak bu tablo karşısında gurur duymamak mümkün değildir. Dünyada orman varlığını artıran az sayıdaki ülke arasında bizler de yerimizi aldık. Ecdadımız, kamu binalarına, okullara, saraylara, köşklere, velhasıl güzelleştirmek istediği her yere, taşla, tuğlayla, ahlapla birlikte yeşili yerleştirmeyi ihmal etmemiştir. Projelerimizin çevresini de ferah bir görüntüye kavuşturmak için özel gayret sarfettik. Sadece bu tür özel projeleri değil, üniversitelerimizin kampüslerine kadar uygun olan her yerde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdik.” dedi.

 

“TÜRKİYE, SON 15 YILDA 4 MİLYAR 39 MİLYON FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU”

 

Türkiye; son 15 yılda 4 milyar 39 milyon fidanı toprakla buluşturmuş bir ülke olarak, bu günü göğsünü kabartarak kutlama hakkına sahip. Türkiye’ nin son 15 yılda orman alanlarını 15 milyon dekar artırarak, 208 milyondan 223 milyon dekara çıkarmasının, iftihar verici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hem köylerin ağaç varlığını artırmak, hem köyde yaşayan vatandaşlara ekonomik katkı sağlamak amacıyla “5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi”ni başlattıklarını hatırlattı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu proje kapsamında bugüne kadar 3 bin 500 köyde mahsulü gelire dönüşecek 10 milyon ağaç diktiklerini, zeytinciliği geliştirmek için 189 köye, 72 bin 500 zeytin fidanını ile aşılanmış 1 milyon yabani zeytin ağacını dağıttıklarını sözlerine ekledi.

 

“ORMANA SAHİP ÇIKMAK, VATANA SAHİP ÇIKMAKTIR”

 

Belediyeler ve bakanlıklar aracılığıyla yaptıkları çalışmalarla, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en çevreci, en ağaç ve yeşil dostu yönetimi olduklarını vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanımız, sadece ağaç varlığını artırmakla kalmadıklarını, mevcut ormanları korumak için yürüttükleri yangınlarla mücadele projesiyle de, Türkiye’nin bu konuda Akdeniz bölgesinin en başarılı ülkesi hâline geldiğini söyledi.

 

Bugün başlatılan projenin dahi başlı başına bir ağaçlandırma devrimi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanımız, “Ormana sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır. Çünkü ağaçsız toprak, erozyonla suya karışıp gitmeye mahkûmdur.

Yürüttüğümüz ağaçlandırma projeleriyle, topraklarımızı bu büyük tehditten de koruyoruz” şeklinde konuştu.

 

“VATAN TOPRAKLARINI SADECE EROZYONA KARŞI DEĞİL HER TÜRLÜ SALDIRIYA KARŞI KORUYORUZ”

 

Vatan topraklarını, sadece erozyona karşı değil, her türlü düşmana, her türlü saldırıya karşı da koruduklarını dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımız terör örgütlerinin cenderesine alınarak, nefessiz bırakılmak istenen Türkiye’yi, bölgesindeki gelişmelerin belirleyicisi bir ülke konumuna getirdiklerini vurguladı.

 

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım konuşmasında; "Daha Yeşil Bir Türkiye´ yi Birlikte İnşa Edelim" kampanyasını bugün itibariyle başlatıyoruz. Bu kampanya vesilesiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye´ de her hanenin reisine bir mektup gönderecek. Bu kampanyanın başladığı bildirilecek. 16 yılda 4 milyar 39 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bölünmüş yolların üzerinde yetişkin ağaçlar diktik. Yolları daha güzel hale getirdik. Ülkemizin %29´ u ormanlarla kaplı. 2023´ e kadar %30´ a çıkaracağız. Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak görüyoruz.” dedi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu konuşmasında; Sayın Cumhurbaşkanımız’ ın geçtiğimiz yıl verdiği "Artık orman teşkilatı kalkınmanın lokomotifi olacak, orman köylülülerin lokomotifi olacak" yönündeki talimatını hatırlatarak, "Bu emrinizi yerine getiriyoruz. “5 Bin Köye, 5 Bin Gelir Getirici Orman’ ın 3 bin 500’ ü tamamlandı. 2019 yılı sonuna kadar bunu 5 bin köye tamamlamaya söz verdik.
38 tane eylem planımız var "Ceviz, badem, dut, kestane bunları dikiyoruz. 3 yıl bakımı bütün masrafları bize ait. Bunu en yakın orman köyüne veya mahallesine parselliyoruz. Eşit bir şekilde kura çekerek herkesin huzurunda teslim ediyoruz. Böylece onların zeytini, cevizi, kestanesi, bademi oluyor. Türkiye’ nin kalkınmasında çok önemli bir dönem noktası. Ormanları arıcılara açtık. 360 kadar bal ormanı kurduk. Dünya da bal üretiminde

Şu ana kadar 5 bin 217 kilometre yol kenarını ağaçlandırdık. 
Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye’ nin her yerinde 380 bin km2’ de, Kuzey Kıbrıs’ta, Orta Asya’ da, Balkanlar’ da, Kafkaslar’ da faaliyet gösteriyor. Bütün okul bahçelerini “Okullar Hayat Olsun” kapsamında bütün okul bahçeleri ağaçlandırılıyor. Bütün Türkiye’ deki okul bahçeleri çiçek gibi olacak. Mezarlıklar, cami avluları, hastane bahçeleri, yol kenarlarını ağaçlandırıyoruz.  Şu ana kadar 5 bin 217 kilometre yol kenarını ve 6 bin 662 okul bahçesini ağaçlandırdık.
Orman köylülerine büyük destek verdiklerini kaydeden Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Şu ana kadar 14,5 milyar TL’lik destek verdik. Bal ormanı için arıcılık yapmak isteyenlere faizsiz yüzde 20’si hibe geri kalanı faizsiz 5 yılda ödenecek şekilde kredi veriyoruz. Orman varlığımız artıyor. Son 13 yılda 15 milyon dekar alanı orman alanı arttırdık. Odun servetimiz de arttı" dedi.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2018 - Güncelleme: 22.03.2018 08:49 - Görüntülenme: 431
  Beğen | 1  kişi beğendi