T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Şehit Serhat Genç İlkokulu

YILLIK PLANLAR (DEĞERLER EKLENMİŞ ŞEKLİYLE DÜZENLENMİŞTİR)

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRNEK YILLIK PLANLAR DEĞİŞEN MÜFREDAT ÇERÇEVESİNDE "DEĞERLER EKLENEREK" TEKRAR YAYINLANMIŞTIR.

 

Okul Öncesinde Değerler Eğitimi çalışması kapsamında Değerler Eğitiminde yer alan “Sorumluluk, Saygı, Sevgi, Yardımlaşma ve İşbirliği, İyilik ve Hoşgörü, Doğruluk ve Dürüstlük, Barış, Özgüven” temalı değerler programda yer alan kazanım ve performans göstergeleri ile ilişkilendirilmiştir.

Bu değerler, yıllık planda okul çevre aile öğrenci profili dikkate alınarak her aya işlenmelidir. İşlenen Değerlere uygun faaliyetler hazırlanarak eğitim sürecine dâhil edilmelidir. Program kitabında yer alan uygun kazanım ve performans göstergeleri ile eşleştirilen bu değerler kazanım değerlendirmeleri yaparken ölçülmüş bulunacaktır.

 

        Hazırlanan plan örnek niteliğindedir. Okullar  kendi şartlarına göre planı geliştirerek uygulayacaklardır. 

 

OKUL ÖNCESİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

             

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin “başta Devletimiz olmak üzere, milli, manevi, ahlaki, kültürel ve ananevi değerlerimize, bağlı bireyler olarak topluma kazandırılmaları, iyi insan olmalarını sağlayıcı bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazanmalarına yönelik bir eğitim sürecinin oluşturulmasını ve desteklenmesi “amacıyla il genelinde her derece ve türdeki resmi-özel tüm okullarımızda değerler eğitimi faaliyetleri uygulana gelmektedir.

             2017-2018 öğretim  yılı başlangıcı itibariyle Bakanlığımızın Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’ndan da Değerler Eğitimi faaliyetleri ve uygulamaları öğretim programlarına dahil edilmiştir.

Değerler Eğitimi İl Yürütme Kurulunun ve branşlar bazında oluşturulan komisyonlarca, müştereken yürütülen çalışmalar sonucunda, örnek niteliğinde bir  plan hazırlanmıştır.

Her branş öğretmeni, kendi dersinde yer alan konu ve kazanımlarla ilişkilendirdiği değeri işleyeceklerdir.

*Değerler eğitimi kılavuz kitap, görsel materyaller ve okul komisyonu tarafından geliştirilen yeni görsel materyallerle desteklenerek eğitim süreci işleyecektir.  

İLKOKUL İNDİRMEK İÇİN  TIKLAYINIZ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2018 - Güncelleme: 11.01.2018 10:26 - Görüntülenme: 234
  Beğen | 0  kişi beğendi